Petra - blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Grand Slamové turnaje a špičkoví tenisti!

Existuje mnoho tenisových turnajov, ktoré sa hrajú v rôznych časových obdobiach, a tak je o zábavu fanúšikov postarané po celý rok. Každý turnaj má iný prínos pre výhercu. Podľa toho aký je veľký sa udeľuje výhra a body. Body určujú poradie v ATP rebríčku. Čím viac si tenista nazbiera bodov, tým vyššie sa v ňom tenista nachádza.

Najväčšie tenisové turnaje sa nazývajú Grand Slamové. Patrí tam Australian Open, Wimbledon, French Open a US Open. Sú to naozaj špičkové kvalitné turnaje, na ktorých je všetko dokonalé. Dá sa hrať aj v zlom počasí, či už keď prší alebo fúka vietor a pod.

Australian Open a US Open sú na tvrdom povrchu. Wimbledon na tráve a French Open na autuke. Čo je podľa mňa najlepší povrch. Dá sa tam najlepšie hýbať a tenista tam predvedie skvelé výkony.

Australian Open je turnaj, ktorý sa väčšinou koná v januári. Kurty sú umiestnené v meste Melborne, v Austrálii. Sú sfarbené do modra. Na centrálnom a dvorci č. 1 sa dá zastrieť strecha.

US Open je turnaj, ktorý sa koná na jeseň. Taktiež sa nachádza na tvrdom povrchu a je tam strecha. Nachádza sa v Amerike, v New Yorku.

Wimbledon je turnaj na tráve. Je to najstarší, najslávnejší, nejlepší tenisový turnaj na svete. Nachádza sa v Londýne. Zaujímavosťou je, že tenisti majú biele oblečenie. Je to dlhoročná tradícia tohto turnaja.

French Open je povrchovo najlepší turnaj. Nachádza sa v Paríži. Hrá sa na kurtoch Rolland Garros. Koná sa cez leto. Je tam vždy horúce.

Roger Federer je bývala svetová jednotka. Momentálne sa nachádza na druhom mieste, pretože tohto roku vyhral Wimbledon. Má 31 rokov, je zo Švajčiarska, má ženu a deti. Ohľadom Grand Slamov má najviac pohárov z Wimbledonu. Je najlepší na tráve.

Rafael Nadal je najlepší španielsky teninsta. Najlepší na antuke. Z Grand Slamových turnajov má najviac vyhratých French Open. Má 7 pohárov. Je viac než jasné, že to vyhrá aj v roku 2013.

Novak Djokovič je srbský tenista, najlepší na tvrdom povrchu a má najviac pohárov z takýchto turnajov. Aktuálne je svetovou jednotkou. Teraz vyhral turnaj v Pekingu.

 


Šport | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014